Arazide içme suyu amaçlı açılan su kuyularından şebekeye su pompalamak için 65 metrekarelik pompa istasyonu inşa edilmiş; İnşa edilen pompa istasyonu içersinde içme suyu şebekesine su pompalamak için hidrofor sistemi kurulmuştur. Hidrofor sistemi ve su şebekesinin kesintisiz, düzgün çalışması için inşa edilen pompa istasyon binası yanına 30 tonluk tank yaptırılmış; Ayrıca, 2 adet pompa konularak şebekeye su basması sağlanmıştır. 2010 yılı içerisinde kooperatif arazisinde yaşanan sürekli elektrik kesintilerine maruz kalmamızı önlemek amacıyla su pompa istasyonuna 50 kVA'lık 1 adet Emsa Dizel Motorlu Otomatik Jeneratör alınmıştır.
İçme suyu şebeke inşaatı başlatılarak 5.018 m3 hafriyat yapılmış; 1,10 cm derinliğinde 0,60 cm genişliğinde 7.603 metre kanal kazılmıştır. Açılan bu kanallara Ø160/10 HDPE boru 3.700 metre, Ø140/10 HDPE boru 1.033 metre, Ø110/10 HDPE boru 2.200 metre, Ø 0.75/10 HDPE boru 670 metre olmak üzere toplam 7.603 metre boru döşenmiştir.
İçme suyu şebekesinin sağlıklı çalışması için 1.834 m3 mil kumla, borular koruma altına alınmış; Açılan kanalların tekrar kapatılması için 3.514 m 3 hafriyat kullanılmıştır.
Tamamlanan şebeke inşaatı üzerine 4 parsele hizmet verecek şekilde hazırlanan 27 adet yangın hidrantı tesis edilmiş; 59 tanesi süt sığırcılığı, 26 tanesi sığır besiciliği parsellerinde olmak üzere toplam 85 adet parselin abone bağlantıları yapılmıştır. Kooperatif tarafından abonelik işlemleri tamamlanan üyelerimiz su kullanmaya başlamışlardır.
Arazinin temiz su hattı için ASKİ Genel Müdürlüğü ile pis su ve temiz su ile ilgili görüşmeler yapılmış, pis su için projeler hazırlanarak onaylattırılmıştır. Arazinin temiz su hattı için ASKİ Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda 2.etaba ait temiz su borusu, fittings malzemeleri, T borular, dirsekler, v.s. gibi gerekli malzemeler ASKİ tarafından arazimize getirilmiştir.
2009 yılının kasım ayı başında, ikinci etabın temiz su hattı döşenmeye başlamış, ortak hizmet alanlarımızdan Karantina Merkezi'ne su bağlantısı gerçekleştirilmiştir.
Arazideki sudan örnekler alınarak laboratuvar tahlilleri yaptırılmış, çıkan tahlil sonuçlarına göre mevcut suyun T3 seviyesinde tuzlu olduğu görülmüştür. Ayrıca, açılan kuyularla ilgili D.S.İ. Müdürlüğüne başvurularak ruhsat çalışmalarına başlanmış ve sonuçlandırılmıştır.
2011 yılı içersinde, Bölgenin içme suyu hattının tamamı döşenmiş, ana hatlar ve parsel bağlantıları yapılmış, 20 adet yangın hidrant vanası takılmıştır. Nizamiye girişine ve gübre tesisine olmak üzere toplam uzunluğu 2.000 metre olan temiz su hattı tamamlanmıştır.